zaterdag 25 april 2009

Eerste Vlaamse Nazikrakers vestigen zich in hasselt, startschot van een nieuwe campagne!

Het gerucht ging al langer de ronde en werd steeds hardnekkiger. Zo hardnekkig zelfs dat we goede reden hebben om aan te nemen dat het eerste nazistische kraakpand in Vlaanderen een feit is. De exacte locatie is nog niet gekend maar wel kunnen we meedelen dat het zich op het grondgebied van Hasselt bevindt en dat het naar alle waarschijnlijkheid op dit moment al gekraakt zou zijn (stille kraak).
Nazis die kraken zijn geen nieuw fenomeen, zogenaamde autonome nationalisten proberen reeds vele jaren in ons omringende buurlanden om voet aan wal te krijgen in de kraakscene. Hierbij pikken ze schaamteloos slogans en symbolen die hun oorsprong kennen in de linkse beweging en passen deze lichtjes aan. Het doel hiervan is simpel, verwarring zaaien. De linkse beweging in diskrediet brengen en onder het mom van solidarisme een absurde haatcampagne op te zetten tegen de multiculturele realiteit.

Het collectief verantwoordelijk voor deze trieste gebeurtenis gaat door het leven onder de naam de bockenrijders. Natuurlijk profileert men zich als niet rechts maar als we een beetje rondkijken op het net naar wie er promotie van de site heeft gevoerd dan komt een naam meermaals terug. Jarno Roppe mag dan wel geen onbekende zijn in het extreem rechtse milieu, het is toch op zijn minst merkwaardig te noemen dat uitgerekend hij besluit te gaan kraken. Dit is immers dezelde Jarno Roppe die enkele jaren geleden op laffe wijze een politiek andersgezinde in de rug neerstak. De jongen is tegenwoordig actief binnen zowel nsv-hasselt alsook en vooral het nieuw solidaristisch alternatief. Ondanks het feit dat hij al meer dan een jaar iedereen wil doen laten geloven dat hij niks meer met fascisme/nazisme te maken heeft lijkt de jongen actiever dan ooit te voren.
Het verontrust ons dan ook ten zeerste te moeten zien dat deze laffe geweldenaar het brein lijkt te zijn achter dit kollektief. De persoonlijke achtergrond van de heer Roppe indachtig houdend kan de beginselverklaring van het collectief als niets anders beschouwd worden als provocatief en leugenachtig. Middels deze blog willen wij dan ook het masker van de bockenrijders afrukken, mensen informeren over de ware aard van het solidarisme en andere ongure heruitgevonden doch achterhaalde strekkingen uit een ver grauw en grijs politiek verleden. Oude demonen lijken ontwaakt uit een diepe slaap, alertheid is dus raadzaam. Vanaf heden hopen wij u op deze webstek de nodige achtergrondinfo te kunnen verschaffen alsook een overzicht van actuele ontwikkelingen van extreem rechtse activiteiten in Limburg.


Linx Limburg
25/04/09

Geen opmerkingen:

Een reactie posten