zondag 26 april 2009

neonazis kraken in Hasselt (2) : wat er tot nu toe geweten is over de Bockenrijders

Hoewel we geen voorstander zijn van het openlijk publiceren van bronnen willen we hier toch even de feiten geven waarop we bovenstaand artikel publiceerden en enkele vragen omtrent dit artikel hopelijk beantwoorden.

1. over het collectief de Bockenrijders
- het collectief was te gast in het radioprogramma 'Dietse Dinsdag' op de nationalistische radiozender 'Radio Rapaille' van 14 maart 2008.
- het collectief heeft een eigen blogspot op adres: http://bockenreyders.blogspot.com/
- in de beginselverklaring alsook in het radiointerview kunnen we hun intentie lezen en horen om op reguliere basis activiteiten te organiseren.
- uit goede bron hebben we vernomen dat het gekraakte pand vermoedelijk eigendom is van een Italiaan en al negen jaar leegstaat. Op dit moment is de exacte locatie nog niet gekend echter daar het voorlopig nog stil gekraakt wordt.
- promotie naar de blogspot werd oa extensief gevoerd door Jarno Roppe. Via zijn netlog (www.netlog.nl/blauwazuur) heeft hij meerdere van zijn vrienden uitgenodigd een kijkje te werpen op deze blog.

2. over Jarno Roppe

- uit bronnen uit het Hasseltse weten we dat hij zich officieel gedistantieerd heeft van zijn geweldadig fascistisch verleden (aanslag op Hans aantal jaren terug)
- de naam Jarno Roppe kwam toevallig een paar weken geleden ter sprake op de site van Yelloman toen deze een lijst met gearresteerde extreemrechtse knokploeg hooligans publiceerde na de laatste nsv optocht in leuven.
- tevens gesignaleerd op het nsa congres en bij meerdere nsa activiteiten.
- voormalig cantor van het nsv-hasselt, een van de eerste nsv afdelingen die het radicale nsa gedachtegoed omarmden. Binne de rangen van die toenmalige nsv afdeling vinden we nog een erg actieve limburgse soldiarist, Thierry Vanroy (oa gastspreker op laatse nsa congres).

1 opmerking: