zondag 26 april 2009

de 'vernederingen' voor de nsv schacht bij een studentendoop in Hasselt ... de dramatiek! Of toch gewoon ziek?Studentendopen behoren wat ons betreft tot een soort van folkloristisch leedvermaak waarbij de schachten allerlei vernederingen moeten ondergaan in de vorm van opdrachten allerlei. NSV Hasselt organiseerde in December jongsleden ook zo een doop. De bijgvoegde foto is waarscbijnlijk nooit bedoeld om in onze handen terecht te komen en geeft ons een beeld wat we volgens het nsv onder leedvermaak en vernederingen mogen verstaan. De twee schachten zichtbaar op de foto moesten gekleed als abvv militant en als kleurling de Hasseltse straten op. Wij kunnen ons levendig voorstellen dat binnen de gelederen van NSV-hasselt dit als een vernedering ervaren wordt, de buitenwereld heeft hier echter een ander woord voor, namelijk, racisme.

Met dank aan de blog van de belevenissen van de zotte fascisten op het net voor het beeldmateriaal. (http://zottefascistenophetnet.blogspot.com/)

3 opmerkingen:

 1. Ja, in de periode rond 6 december iemand verkleden als zwarte piet is racisme...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. binnen de context van een 'vernederende' studentendoop is het dat toch net iets meer als bijvoorbeeld de leerkracht van de lagere school die zich rond zes december als zwarte piet verkleed
  bovendien geloof ik persoonlijk geen snars van het feit dat deze jongen als zwarte piet verkleed was (waar is de rest van het kostuum? waarom de vakbondsmilitant wel een vestje aansteken en de moeite hier niet nemen om toch duidelijk te maken dat we hier met een zwarte piet te maken zouden hebben. Toegegeven een volkseigen en originele zwarte piet hebben jullie wel gevonden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. U pleegt steeds te spreken over een 'vernederende' studentendoop, ik meen mij echter niet te herinneren dat NSV! hier ooit aan deel heeft genomen maar dat zij echter op een traditionele en studentikoze manier, die zowel leuk is voor de schachten als de doopmeesters, hun bieten dopen. Indien u het beter weet mag u dit steeds met bewijzen staven, en dan bedoel ik niet een nietszeggend en uit zijn context gerukt fotootje.

  BeantwoordenVerwijderen