zondag 26 april 2009

StarFlam lid als onafhankelijke op PVDA+ lijst

Starflam-lid op lijst PVDA+ (Luik)
Eén van de rappers van de Franstalige hiphop-formatie Starflam staat bij de verkiezingen van 7 juni op de Luikse lijst van PTB+ (naam van PVDA+ in Frans).

Belga

Het gaat om Pierre Etienne, beter bekend als L'enfant pavé. Hij zal opkomen als onafhankelijk kandidaat.
"Het moment was aangebroken. De PTB+ is de afgelopen jaren veel veranderd, ze is veel opener geworden. Het is naar mijn aanvoelen de enige echte linkse politieke kracht in België die een reëel electoraal gewicht kan hebben", zei Etienne bij de voorstelling van de lijst.


Op de site van de PVDA (www.pvda.be) stond bovenstaand ietwat merkwaardig bericht. Dat de mensen van starflam sociaal geengageerd waren was al langer dan vandaag geweten, doch deze stap komt ietwat als een verassing. Nog merkwaardig nieuws, de zus van Herman van Rompuy wordt het boegbeeld van de PVDA+ in West-Vlaanderen. UIteraard leveren berichten als deze de PVDA de nodige media aandacht al is het niet op een zo inhoudelijke wijze. Persoonlijk vinden wij het enerzijds lovenswaardig dat mensen als Pierre Etienne of Jonas Geirnaert gezien hun publieke rol mensen bewust kunnen maken van een links alternatief. Anderzijds betreuren we het gebrek aan eenheid onder de kleinlinkse kieslijsten. In totaal komen er bij de komende verkiezingen maar liefst 6 kleinlinkse formaties op. Dat de PVDA electoraal de sterkste kaarten in handen heeft mag dan misschien wel een feit zijn een ander gegeven is het feit dat deze zes partijen samen niet eens in staat zijn om de kiesdrempel te halen. Nochtans zou een linkse wind het politieke landschap in België goeddoen, het is dan ook een wikken en wegen der opties om uiteindelijk die keuze te maken die binnen het stelsel van de representatieve (schijn)democratie het meest zinvol is.
Onze houding ten aanzien van politieke partijen binnen dit huidige kiessysteem is dubbel. Enerzijds zien wij de noodzaak niet in van een systeem der representatieve democratie maar pleiten wij voor directe democratie altijd en overal. Als rationeel denkend wezen voelen wij ons in onze verstandelijke vermogens misprezen omdat zogenaamde politici in onze plaats menen te mogen en moeten nadenken en beslissen over de toekomst van de hele gemeenschap. Anderzijds beseffen wij ook dat onze huidige samenleving vanuit dit onrechtvaardige systeem wordt geboetseerd. En dit brengt ons bij een dilemma. Langs de ene kant heb je de noodzaak aan een linkse wind door onze samenleving aan de andere kant is er de vraag waarop dat dit moet gebeuren? Dit om nog maar te zwijgen over de verscheurdheid en verdeeldheid binnen het kleinlinkse kamp. Linx kiest geen partij noch geeft het stemadvies, wij trachten niet aan politiek te doen volgens de acheterhaalde zieltjeswinnerij politiek van de kleinlinkse partijen maar vanuit een constructieve dialoog rond concrete acties samenwerken op inhoudleijk of ondersteunend vlak met iedere linkse vereniging. Wij bieden ook aan andere verenigingen de mogelijkheid om hun acties via dit kanaal mee te delen, let wel pure partijpropaganda zal niet gepubliceerd worden op deze blog. Inhoudelijke bijdragen rond concrete actualiteitsthemas daarentegen worden altijd dankbaar verwelkomd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten